Japonsko - zákaz vstupu cizinců do konce ledna.  .

ZPŘÍSŇOVÁNÍ restrikcí a cesta z normálu

Založil(a) ve fóru Co se nevešlo

Ja v tech opatrenich logiku nehledam, ta tam neni davno. Pokud nekdy byla. Jde mi jen o vyreseni problemu, jestli se dostanu rozumne tam i zpatky. Vcerejsi vymysl je totiz zatim jeden z top bizaru, co jsem od nich slysel a videl. 

0 Citovat

No já nevím, bylo by to fajn, ale v novém nařízení, platném od 5.2. 2021 žádnou vyjímku pro CK nevidím. https://www.mzv.cz/jnp/cz/udalos...uNnUjym-DE

 

Edit: Tak je to tam, ale je nová verze.

e) pro občany České republiky, občany Evropské unie a jejich rodinné příslušníky s bydlištěm v České republice a pro cizince s oprávněním k pobytu nad 90 dnů vydaným Českou republikou, kteří se v rámci zájezdu s cestovní kanceláří nebo přes cestovní agenturu zdržovali pouze v regionech uvedených v seznamu podle bodu III.1

Tak teď ještě najít ten seznam zemí dle podu III.1

 

0 Citovat

Ted jssm si to zrovna cetl. A taky tam nevidim ten bod III. Neskutecny bordel. Byl nekdo v hledani uspesnejsi?

0 Citovat

Martin Vícha napsal(a):

Tak teď ještě najít ten seznam zemí dle podu III.1

Pod tím bodem jsou tam všechny země světa zmíněné (všechny ty 1a až 1d podbody spadají pod jedničku. 

0 Citovat

Ja jsem asi uplny vemeno, ale ja to tam proste nevidim. Hledam tu: https://covid.gov.cz/opatreni/za...2021-02-05 - muzu te poprosit o zkopirovani te casti, kde to uvidim, ze v ramci Zanzibaru by to melo byt OK? Stejne tak cekam na vyjadreni od CK, kde doufam, ze budou vedet, jak to je - je to preci i v jejich vlastnim zajmu. 

0 Citovat

Robert napsal(a):

Ted jssm si to zrovna cetl. A taky tam nevidim ten bod III. Neskutecny bordel. Byl nekdo v hledani uspesnejsi?

ja myslim, ze to budou snad jeste upravovat, neni tam ani vyjimka pro deti do x let. 

0 Citovat

Seznam zemí dle bodu III.1 je zde:

https://www.mzcr.cz/wp-content/u....-2021.pdf

 

0 Citovat

Zanzibar je podle mě v tom

III

1

iv) na seznamu zemí s velmi vysokým rizikem výskytu onemocnění COVID-19 jsou označeny členské státy Evropské unie, které pro kritérium v bodě a) vykazují hodnotu 500 a vyšší; mezi tyto země se řadí i ty třetí země, které nejsou uvedeny na seznamu zemí s nízkým rizikem výskytu onemocnění COVID-19; mezi tyto země
se řadí i ty členské státy Evropské unie, ve kterých převažuje komunitní šíření
nových variant koronaviru SARS-CoV-2;
seznam zemí je zveřejněn formou sdělení.... 

0 Citovat

Diky. Kdyz furt ctu ty jejich formule, tak normalne ve me buji pocit toho, ze za chvili budu prebornikem pres zakony a pravo :D 

Takze pokud CK nerekne jinak, melo by to byt bez testu, bez karanteny a v pohode. No to jsem teda zvedav. Ale logika NULA. 

0 Citovat

Tak...teď zbýva jen, založit si cestovní agenturu, výjde to asi levněji, než lety se smartwings.

0 Citovat

Pocky, co s tim ma co spolecnyho SW? My to mame pres dovolena.cz/CK Fischer. A holt tam v tom vysly SW jako letecka spolecnost z Prahy... coz ja beru ted jako plus oproti Vidni s prestupy i za cenu toho, ze podporim debilni leteckou spolecnost s debilnima sedackama s malo mistama na nohy. Byt normalni situace a nemuset resit jeden problem za druhym, tak letim z Vidne uz jen proto, ze mam do Vidne autem lepsi spojeni jak do Prahy...

0 Citovat

Nic...nebo vlastně jo... https://www.smartwings.com/klien...smartwings

0 Citovat

At se mi to libi nebo ne (moc ne), tak v tuhle chvili v reseni myho problemu je mi to celkem fuk. 

0 Citovat

Tak ted na FB zas ctu, ze na Zanzibar se tohle, co jsme vyse resili nevztahuje. Nekdo si to na FB spatne vylozil, nebo to chapeme blbe my, nebo se to zase nejak aktualizovalo???

0 Citovat

A nechceš raději zavolat do té cestovky, než tady hodiny řešit něco, co ti ta cestovka řekne za 1 min. Ona ti přece musí poskytnout informace, co je potřeba k tomu, abys mohl absolvovat jejich zájezd.  Mě osobně by to dávalo smysl, kdybych si připlatil za jejich služby. Jen taková úvaha po ránu. Ale třeba se chceš jen zabavit v době Covidové. To lze pochopit :-)

0 Citovat

chytry napad, myslis ze me po ranu hned nenapadl? Tam mi rekli, ze zatim nevi. Ze musi overit, konzultovat... naproti tomu me tlaci stornopoplatek, ktery narusta a dnes je mensi, jak zitra. 

0 Citovat

Na druhou stranu, když je to přes cestovku, tak by vám minimálně ten test na koronavirus měla před odletem sama zařídit nebo říct kdy a kde se dá udělat, ne?

0 Citovat

Takže to vypadá na další bordel a polovičaté řešení v zájmu cestovek. Ať se na mě nikdo nezlobí, ale český systém opatření je dost tvrdý a zároveň produkuje příliš mrtvých. Celý leden je tu sedm osm tisíc nových případů za den. Nemocnice na Letné za sto mega se uzavřela, aniž by v ní kdy kdo ležel, ale pořád slyšíme, že jsou některé nemocnice přeplněné. Vláda je v šoku, že lidi v zimě jezdí do hor. Dodržování pravidel nikdo nechce vymáhat. Ale tohle opatření má asi všechno zachránit. Můžu se vzbudit tak za půl roku?

0 Citovat

Abo prosim, vynikajici napad!

0 Citovat

Kanáry s CK teda pořád jenom 1 test před cestou tam... No kdyby nad tím někdo přemýšlel, hlavně se nechoďte otestovat od laboratoře provozované tou cestovkou :D 

0 Citovat

na FB Českého kormidla píšou:

"OVĚŘENO – na cestovní kanceláře se povinnosti při návratu ze zemí na seznamech NEVZTAHUJE. Potvrzeno na Ministerstvu zdravotnictví" 

0 Citovat

Je v těch opatřeních nějaká zmínka o tranzitu? Jako že když pojedu např. z Řecka, které je střední riziko, přes Německo, které je vysoké, bude mi stačit dodržet opatření pro Řecko? Díky. Já tu mám jenom mobil a blbě se mi v tom hledá 

0 Citovat

kjur95 napsal(a):

na FB Českého kormidla píšou:

"OVĚŘENO – na cestovní kanceláře se povinnosti při návratu ze zemí na seznamech NEVZTAHUJE. Potvrzeno na Ministerstvu zdravotnictví" 

ja uz v tom mam takovy hokej, ze se radsi zeptam znovu jak tupec. Zanzibar je momentalne tmave cerveny (jestli to dobre chapu, takze velmi vysoke riziko). Vztahuje se to i na nej? Nebo se to vztahuje na vse KROME tech tmave cervenych zemi? 

0 Citovat

Ahoj,

 

mam dotaz - lisi se nejak podminky cestovani pokud cloke covid prodelal a muze to dolozit? Jako je napr ted na Island moznost jet a nebyt v karantene. Nevite jestli to je jen rozhodnuti Islandu nebo existuje nejake vseobecne pravidlo? (jako je napr ze 90 dni po prodelani covidu clovek nemusi na testy a do karanteny) - https://cnn.iprima.cz/prodelali-...te-13587 

 

Predpokladam ale ze ne a podminky cestovani jsou stejne at clovek covid prodelal nebo ne. Nebo?

0 Citovat

Neovereno, ale cetl jsem na vice zdrojich, ze je to jedno a podminky se nijak nemeni, stejne tak, ze na nic nema vliv, jestli jsi nebo nejsi naockovany (az na par nejakych vyjimek...).

0